Array

Un tânăr nevăzător urcă pe scenă și începe să cânte!


- Advertisement -

Atunci când printr-o întâmplare nefericită ajungi să fii lipsit de vedere, acest lucru nu poate reprezenta un impediment în a avea un talent vocal extraordinar.

Audiţiile pe nevăzute ale concursului
„The Voice South Africa” – ediţia 2016 au adus în atenţie o voce de excepţie pe care membrii juriului au apreciat-o încă de la primele note.

Posesorul ei este un tânăr nevăzător care reuşeşte să impresioneze pe oricine îl ascultă.

Vernon Barnard s-a născut cu glaucom şi deşi a suferit 16 intervenţii chirurgicale chiar înainte de a împlini 5 ani, problema lui medicală nu a avut rezolvarea dorită.

Tânărul este pasionat de muzică şi îşi doreşte să cânte cu ardoare, fapt remarcat şi în cadrul acestui show.

Acesta ştie că trebuie să-şi ducă la bun sfârşit reprezentaţia ceea ce îl face să fie extrem de curajos şi de hotărât în această privinţă.

- Advertisement -

El interpretează cu emoţie în glas un cover după piesa „Story of My Life” cântată în varianta originală de trupă londoneză „One Direction”.

Bobby van Jaarsveld a fost primul dintre membrii juriului care şi-a întors scaunul spre scenă şi care a fost impresionat până la lacrimi de vocea lui Vernon.

În scurt timp şi alţi doi membri ai juriului au dorit să-l vadă în direct pe cel care le-a creat acea stare de emoţie nepreţuită.

Când au realizat că tânărul din faţa lor este lipsit de vedere şi-au dat seama cu câtă pasiune poate trăi muzica pe care o interpretează şi câtă emoţie poate transmite prin vocea lui expresivă şi caldă.

Atât membrii juriului cât şi publicul spectator l-au răsplătit pe Vernon cu aplauze la scenă deschisă şi i-au apreciat talentul vocal la reala lui valoare. Impresionant !

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a inaugurat, vineri, primul teren de fotbal dedicat nevăzătorilor din România, la Buftea, eveniment marcat prin meciul de de deschidere al unui turneu amical, care a fost prezent și Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Adversara României a fost selecţionata Moldovei, pe care tricolorii au învins-o cu 3-0. Golurile au fost înscrise de Florin Kovacs (2) şi Mihai Nistor.

Terenul a fost amenajat de Federaţia Română de Fotbal ca parte dintr-un proiect de responsabilitate socială.

- Advertisement -

La turneul amical dedicat naţionalelor formate din jucători nevăzători participă România, Germania şi Moldova.